Kontakt os og hør mere

Thermozell fordele

Thermozell Beton har en masse fordele, og kan gøre dit byggeri både hurtigere og nemmere. Kontakt os hvis du høre mere om hvad det kan lette i din byggeprocess.

Hvad er Thermozell?

Pumpbart

En af de helt store tidsbesparende processer ved Thermozell er at det kan pumpes ud. Med vores pumper kan vi udlægge op til 45m³ om dagen pr pumpe – pumpe 40 meter lodret og 160 meter vandret. Til sammenligning kan man udlægge ca. 7 m3 pr. dag, med traditionelt ikke pumpbart beton.
Hvis i har behov for en mere specialiserede løsning, står vi altid klar til at finde en metode til at klare udfordringen. Kontakt os og hør mere

Kort udførelsestid

Med en opbygning på op til 100mm Thermozell kan vi udlægge 500m² om dagen med en kontinuert arbejdsgang. Det er mere end 8 gange så stort et areal som der kan støbes med en traditionel gulvopbygning.
Allerede dagen efter Thermozellen er udlagt kan tyndpudsen udlægges. Dette betyder det at man kan gå på gulvet inden for ganske få dage efter betonen er lagt.

Kort tørre- og hærdetid

Thermozell er tæt på det man kalder for selvudtørrende, idet at vand/cement tallet er helt nede på 0,47, derved er hele opbygningen tørretid kun afhængig af det øverste lag tyndpuds.

Så fra vi går i gang og til man kan gå på det endelige undergulv går der mellem 3-7 dage.

Forkortet byggetid

Thermozell kan udlægges hurtigere end normalt beton, og er meget hurtigtørrende. Dette resultere i en kortere byggetid, og dermed også en besparelse i byggeomkostninger i projektet, da eksempelvis leje af skur og kraner forkortes, samt tiden med løn til konduktører og entreprisechefer.

Og hvis vi kommer tidligt ind i projekteringen, så kan man ofte finde mange andre besparelser. Kontakt os for en snak om hvordan vi kan optimere jeres projektering.

Kontakt os og hør mere

Topgulvets tykkelse

Ved en opbygning med Thermozell og tyndpuds, som et alternativ til den mere klassiske strøopbygning(trægulve), kan man reducere topgulvets tykkelse til 14 mm hvis der er tale om trægulv i modsætning til de anbefalede 16 mm, da Thermozell er et lettere materiale at arbejde med.

En anden fordel ved et støbt gulv er at man eliminerer risikoen for knirkelyde, som et et af strøgulvenes klassiske problemer over tid. Læs mere under lydtest.

Gulvvarme i Thermozell

Når man anvender Thermozell til gulvvarme frem for de mere traditionelle metoder som beton, får man en 4-5 gange hurtigere reaktionstid af ens gulvvarme, da gulvvarmeslangerne kun ligger i det øverste 4cm tykke lag tyndpuds. Samtidig er Thermozellen under tyndpudsen er isolerende, hvilket gør at du ikke skal spilde energi på at varme et 20cm tykt betondæk op.

Som tidligere beskrevet er Thermozellen stort set selvudtørrende. Så man kan gå på det allerede dagen efter og begynde at skyde gulvvarmeslangerne direkte ned i Thermozellen, frem for den mere tidskrævende opgave i at ligge armeringsnet ud og derefter binde gulvvarmeslangerne fast til disse. Vel at mærke efter betonen er hærdet tilstrækkeligt.

Vil du vide mere om Thermozell og undergulve? Læs mere her

Læs om støbte Thermozell gulve

Isolerende effekter

Thermozell har en god u-værdi (isoleringsevne) og i er derfor altid sikre på at der ingen kuldebroer (områder hvor varmen har lettere ved at slippe ind eller ud som følge af dårlig isoleringsevne). Særligt sammenlignet med strøgulv og tilhørende randisolering.

Derudover giver Thermozell Beton en meget lydisolerende konstruktion.

Lydtest

En gulvopbygning i Thermozell overholder som minimum Bygningsreglementet BR 15 krav. Vi kan dokumentere at kunne komme helt ned på en trinlyd mellem etager på 43 dB.

Derudover eliminerer man risikoen for knirkelyde ved lag med trægulve når man anvender Thermozell Beton i stedet for almindelig Beton nedenunder, da Thermozell er et mere fleksibelt materiale. Ved anvendelse af almindelig beton, synker undergulvet over tid, og skaber derfor knirkelyde i strøgulvene.

Har du et specielt projekt, som kræver visse lydkrav? Så kontakt os, så kan vi finde en løsning sammen.

Hør mere om lyd isolering

Brandsikkert

Thermozell klassificeres som brandklasse A2, og er i kategorien “total ubrændbar”. Dette kan kun opnås ved det høje cementindhold der bruges i Thermozell, sammenlignet med det høje vandindhold som er i almindelig beton.

Meget andet Thermobeton går kun i kategorien B1, hvilket man skal være opmærksom på når man vælger sit materiale og dets anvendelse.

Se vores byggesager her

Letbeton der effektiviserer byggefasen

Thermozell er en type “letbeton”, hvor grus er erstattet af genbrugte og overfladebehandlede flamingokugler. Teknologien er gennemtestet og udmærker sig på en lang række punkter. Udover at have betonens styrke, er Thermozell bl.a. betydeligt lettere, lydisolerende og totalt ubrændbart. Thermozell er benyttet gennem mere end 20 år på projekter over hele verden, og har været brugt i bl.a. Østrig, Tyskland og Sverige i over 15 år. Også i danske nybygnings -og renoveringsprojekter benyttes Thermozell i stigende grad, og anvendelsesområderne er næsten uendelige.

Læs mere om vores grønne profil her:

Grønnere beton

Pris

Ved at vælge en løsning med Thermozell, kan vi være fuldt konkurrencedygtige, når alle parametre tages i betragtning såsom:

  • Forkortet byggetid
  • Besparelser af materialer ved optimering i projekteringen
  • Sikkerhed for at der ikke sker deformationer. (Thermozell har aldrig haft en reklamation i Danmark)

Kontakt os for en yderligere uforpligtende snak om dit projekt og potentialet for at spare penge i byggefasen.

Begrænsninger?

Har Thermozell begrænsninger som man skal være opmærksom på?

Som al beton har EPS (flamingo) beton også svært ved at blive aktiveret ved temperaturer under 5 grader. Med Thermozell kan dette dog løses ved blandingsprocessen og efterbehandlinger på den færdige støbning.
Hvis du er i tvivl så kontakt os og hør om mulighederne for dit projekt.

Her kan du se et projekt der er udført i vintertid ved minusgrader uden problemer:

Se projekt: Hyrdehøj plejecenter

Vil du se mere?

Her kan du se et udvalg af det arbejde vi har udført for virksomheder og private. Kontakt os for at se mere, eller for et uforpligtende tilbud.

SE FLERE AF VORES PROJEKTER

Har du din egen byggesag?

Skal du bygge nyt hus, renovere, bygge til eller noget helt andet? Vi kan helt sikkert hjælpe dig, og vi glæder os til at høre mere om din opgave.

FORNAVN *
EFTERNAVN *
EMAIL *
TELEFON NUMMER

EMNE

HVORDAN KAN VI HJÆLPE JER?