Kontakt os og hør mere

Hvad er Thermozell?

Thermozell er 5 x lettere end traditionel beton. I stedet for grus udnyttes flamingokugler, som udelukkende kommer fra genbrugsmateriale. Styrken på Thermozell er den samme, til trods for den lette vægt.

Et miljørigtigt byggemateriale

Thermozell er et af verdens førende produkter inden for thermobeton.
Thermobeton er den betegnelse man bruger for blandingen i betonen, som er bestående af cement, vand og polystyrenkugler (flamingo,) – også kaldet EPS (ekspanderbart polystren). Med Thermozell fra Nordisk Beton bliver flamingoen hovedsageligt fremstillet af genbrugte kugler fra danske genbrugspladser, og giver derfor en reduktion i CO2-udslip, da disse normalt går til forbrænding. Ved andre thermobetoner anvendes ofte nyproduceret polystyrenkugler, og tilføjer derfor ikke grønnere veje i byggeriet. Selv efter mange, mange år, når byggeriet har udlevet sin levetid, så kan Thermozell betonen knuses og genanvendes til nybyggeri, og dermed total minimere spild i byggeprocessen. Du opnår derfor med os et pålideligt, gennemtestet produkt, som ikke kun giver et mere miljøvenligt byggeri, men bidrager også til et bedre og grønnere klima.

Fordele

Traditionelt beton består af sand, sten, vand og cement, og er derfor væsentligt tungere end Thermozell som er en “letbeton”. Med Thermozell, i stedet for traditionelle betonløsninger, får man derfor et lettere, bedre og mere miljørigtigt byggemateriale, som er gennemtestet på alle ledder og kanter. Det lettere byggemateriale resultere i at Thermozell er nemt at udlægge og har en væsentligt kortere tørretid end traditionelt beton, hvilket kan forkorte byggeprocessen markant.

I andre thermobetoner benyttes nye EPS kugler, frem for genanvendte som vi er stolte af at benytter os af. Men ved brug af nye kugler kan man opleve problemer med at betonen ekspandere efter den er udlagt, da disse trykkes sammen når de udpumpes, vil efter ganske kort tid udvide sig, når det udsættes for luft. Dette problem slipper man fuldstændigt udenom ved at bruge et produkt af genanvendt flamingo granulat, da det har været udsat for luft, og allerede antaget sin form. Vi kan derfor garantere at betonen har den form det bliver udlagt i, og det vil det forblive sådan!

Hvordan gør Thermozell dit byggeri lettere?

Teknologien i Thermozell beton er gennemtestet og udmærker sig på en lang række punkter. Udover at have samme styrke som beton, er Thermozell blandt andet betydeligt lettere, lydisolerende, totalt isolerende og forhindre kuldebroer, totalt ubrændbart, lettere at arbejde med som materiale, og har kortere tørretid end beton – hvilket gør det tidsbesparende for resten af byggeriet, og effektivisere resten af byggeprocessen. Med en kortere byggetid og en mere effektiv arbejdsgang, sparer det også penge for byggeriet i form af sparede løn- og byggeomkostninger. Generelt så er arbejde med udlægning af Thermozell også en langt bedre arbejdsgang, med hensyn til arbejdsmiljøet, i forhold til en traditionel beton opbygning.

Læs mere om Thermozell’s fordele

Gennemtestet & anvendelse

Thermozell har været benyttet i gennem mere end 20 år på projekter over hele verden, og specielt her i Europa er vi glade for det på grund af dens mange anvendelsesmuligheder og fordele. For eksempel har bl.a. Østrig, Tyskland og Sverige brugt det i over 15 år. Også i danske nybygnings -og renoveringsprojekter benyttes Thermozell i stigende grad, og anvendelsesområderne er næsten uendelige.

Alt dette gør Thermozell til et oplagt valg af mange forskellige opgaver, såsom beton gulve, elementbyggeri, terrændæk, parkeringsdæk. tagkonstruktioner, og renoveringsopgaver hvor der enten skal forhindres fugt op trængning eller der ikke må tilføres ekstra last i forhold til den eksisterende konstruktion.

Læs mere om anvendelse

Den rigtige løsning til projektet?

Vi har i Nordisk Beton stor erfaring med alle typer løsninger inden for Thermozell, så kontakt os for en uforpligtende snak om hvad der vil være den helt rigtige løsning til den konkrete opgave, og om hvad Thermozell kan gøre for jeres projekt.

Se nogen af vores projekter her

SE FLERE AF VORES PROJEKTER

Hvad er forskellen på Thermozell og almindelig beton?

I traditionel beton er tilslagene sand, sten, vand & cement samt forskellige kemier, som giver betonen sine egenskaber.

Thermozell er en ny type letvægtsbeton, hvor tilslagene er genanvendt EPS, vand & cement.
Thermozell tilslaget er påført en coating, som besidder de samme mineraler og salte som sand og sten besidder på deres ydrer skal. Når tilslaget tilføres vand og cement starter den kemiske proces, og cementens ”fangarme” aktiveres og cement subfralen danner sin styrke.

Som et af de eneste produkter i verden har Thermozell’s coating den rette salt -og mineral-sammensætning, så når blandingsprocessen fortages aktiveres 100% af cementen uden yderligere tilføjelser af kemikalier, og en perfekt Thermo beton skabes.

Læs mere om Thermozell’s specifikationer

Thermozell fordele

Thermozell Beton har en masse fordele, og kan gøre dit byggeri både hurtigere og nemmere. Kontakt os hvis du høre mere om hvad det kan lette i din byggeprocess.

Læs mere om fordele

Services

Thermozell byggeri

Mulighederne for hvor i byggeriet Thermozell beton kan anvendes er næsten uendelige. Læs mere her om anvendelse, eller kontakt os for en specialiseret løsning.

Læs mere

Element byggeri

Vi har meget erfaring med elementmontage, og har derfor stor fokus på den bedste løsning, via kommunikation og sikkerhed på byggepladsen.

Læs mere

Thermozell Gulve

Betondæk – UndergulveGulvslibning – Gulvvarme. Thermozell er et hurtigtørrende materiale, der allerede dagen efter kan lægges tyndpuds på.

Læs mere

In-situ byggeri

Der er ubegrænset muligheder for avanceret og specialiseret løsninger med in-situ byggeri. F.eks. individuelle konstruktioner, krumme flader eller dæk.

Læs mere

Har du din egen byggesag?

Skal du bygge nyt hus, renovere, bygge til eller noget helt andet? Vi kan helt sikkert hjælpe dig, og vi glæder os til at høre mere om din opgave.

FORNAVN *
EFTERNAVN *
EMAIL *
TELEFON NUMMER

EMNE

HVORDAN KAN VI HJÆLPE JER?